Aliaa_bloggpost

Afterwork med Aliaa Noelle Hamza

Erik Holmen
17.feb.2021 09:57:01
Stilling: Markedsansvarlig i Norge / Markedskoordinator 
Hjemsted: Larvik
Bor: Torshov, Oslo

Fortell litt om deg selv!
Mitt navn er Aliaa Noelle Hamza, og jeg er født og oppvokst i Larvik med tre fantastiske søsken. Jeg er en 28 år gammel kreativ sjel, og beskrives kanskje som en positiv og energisk jente med flere baller i lufta. Etter videregående brukte jeg mye av tiden min på å reise/bo på andre siden av kloden (San Diego, Marokko og Bali). Det var ikke før jeg hadde et 7 mnd langt opphold på Bali i 2018/2019 at jeg endelig klarte å vende snuten hjemover å bosette meg i Oslo på fulltid etter endte studier. 
 
Som en norsk jente, født av en Syrisk mor og Irakisk far, har jeg opplevd å vokse opp i en slags klem mellom to vidt forskjellige og ulike kulturer. Den ene helgen går jeg på langrenn på Viddaseter rett utenfor byen eller på fjellet, den andre helgen spiser jeg mezzeh (arabisk tapas) og danser magedans med familien. Ganske kul miks spør du meg ;) 
 
Hva jobber du med på GetAccept?
Som markedskoordinator i GetAccept, er hovedoppgaven min å posisjonere GetAccept i det norske markedet. Jeg jobber i et globalt markedsteam på 16 stk, der det jobbes på tvers av ulike landegrenser. Jeg jobber som innholdsprodusent, skriver pressemeldinger, jobber med inbound marketing i HubSpot, setter opp og arrangerer webinarer/live-sessions, konseptualisering av kampanjer (både lokalt og globalt), oversettelser av content fra globalt til norsk, optimalisering og vedlikehold av vår norske nettside (som jeg hadde æren av å relansere tidligere i høst) - og så mye mer! Har lært tullete mye på snart et år i GetAccept, og har forstått viktigheten av å ha flinke og dyktige kollegaer rundt meg. 
 
Hvem er ditt største forbilde og/eller helt?
Mamma. Uten tvil. Kanskje litt klisjé, men min mor er definisjonen på en sterk og selvstendig kvinne. Hun og pappa flyktet fra den politiske situasjonen i Syria på 90-tallet og startet et helt nytt kapittel i Norge. Hun har vært en rollemodell for flere innvandrerkvinner, SV-politiker med stor gjennomslagskraft og vært en viktig bidragsyter når det kommer til integrering av nyankomne flyktninger på en måte jeg ikke trodde var mulig. Hun har et hjerte av gull, og ønsker å gjøre det hun kan for å hjelpe de som trenger det som mest. Du ser hun som regel sprudlende og energisk - og heier alltid på oss barna. Også er hun dronningen av kjøkkenet. Mamma's falafel er himmelske.
 
70656FEB-BD37-49FE-B5F1-9CBBE69F0B11
 
Favoritteiendel:
Søvn. Punktum. 
 
Hverdagslykke for meg: 
Sola skinner, kroppen har det godt og humøret er på topp. Etterfulgt av en telefonsamtale med min nærmeste krets på vei ut døren i lunsjen eller etter jobb. Sier gjerne hei til en fremmed på gata, for jeg vet det gjør meg glad når en fremmed smiler til meg! Løper meg gjerne en lang tur i Bøkeskogen hvis jeg befinner meg i Larvik eller opp til Grefsenkollen i Oslo om været tillater det, med en lydbok eller et nytt album på øret. Kanskje har jeg en iskald pils i kjøleskapet når jeg kommer hjem, som jeg serverer meg selv mens Liverpool styrer mot ligagull. Små gleder i hverdagen; det er hverdagslykke for meg.
 
Egenskapen jeg setter mest pris på hos andre:
Åpne, positive og ærlige mennesker som ønsker hverandre lykke og suksess. Syns også det er fint og viktig med gode samtaler og hyller åpenhet i alle former.
 
Min hemmelige drøm som aldri blir oppfylt:
Da jeg var 6-7 år streifet tanken meg om at: "Hvis sola er en stjerne, og det finnes et solsystem rundt sola vår, da finnes det kanskje tusenvis av andre solsystemer rundt ALLE stjerner i hele universet!?". Astronaut var med andre ord barndomsdrømmen. Jeg var også ganske stor tilhenger av Småspioner, så jeg tvang gjerne på lillesøsteren både skinnbukse og skinnvest, for så å gjemme oss bak busker og kratt for så å skrive ned registreringsnummer på bilene som kjørte forbi. Hehe. Så bevegde jeg meg sakte men sikkert litt over til rocke-kulturen i ungdomstiden min, og så for meg at jeg ville starte et rockeband alá BigBang og bli den kvinnelige versjonen av Øystein Greni. Det tok ikke lange tiden før jeg klarte å få knute på stemmebåndet og ble såpass utålmodig på gitaren da jeg enda ikke hadde lært meg barregrep etter nesten 10 år med fingerspill. Så ville jeg jo bli prinsesse en gang i tiden og da, hvis jeg skal være dønn ærlig. Yasmin, hvis du lurte.

Livet etter jobb:

Om sommeren: Slenger Mac'en ned i sekken, hiver meg på sykkelen rett utenfor kontorene i Akersgata 16 og hopper rett ut i vannet på Tjuvholmen eller Sørenga med en fin gjeng. Blir gjerne liggende i vannet til sola går ned, før jeg sykler hjemover. Titter innom Torggata på en pils med vennegjengen, før jeg sykler opp Markveien på Grünerløkka og smiler til kjentfolk som suser forbi. Om ikke det blir pils, runder jeg gjerne av dagen med en løpetur i solnedgangen. 

Om vinteren: Denne koronavinteren har jeg faktisk leid ut rommet mitt på Torshov i to mnd for å kunne unne meg litt hverdagsluksus og tilbringe mer tid utenbys. Følelsen av å være låst til hjemmekontoret mitt i Oslo tok nesten knekken på meg (og jeg er sikkert ikke alene om det), så derfor tenkte jeg likesågodt at jeg kunne kjøre litt hotellkontor, hyttekontor og cafékontor fra hjembyen og fjellet. Ser en god film eller serie, leser en bok eller to, går meg en del turer, skravler med folk jeg er glad i og tilbringer tiden min med fine folk. 

Hvem har Covid-19 forvandlet deg til hittil:

Først og fremst har jeg tilbrakt mye tid sammen med familien min i Larvik, og min skjønne niese som snart fyller to år. Fysisk aktivitet (helst utendørs) i form av løping/trappeløp har jeg alltid vært glad i, men etter at jeg pådro meg noen muskulære skader tidligere i vinter har jeg dessverre måtte bremse litt ned på intensiteten. Kjøpte meg nye felleski i bursdagsgave til meg selv for noen uker tilbake, og har aldri vært så glad i norsk natur som det jeg er per i dag. Kall meg gjerne naturens datter. Ja, mamma. Jeg har endelig lært meg å fyre i peisen og bålpanna! 

Favorittlåt(er):
1. Pink Floyd - Wish You Were Here 
2. Jamie xx - Loud Places 
3. BigBang - Long Distance Man
 
Og til slutt: Tenk deg at heisen stopper - hvem ville du gjerne stått i heisen med?
MacGyver fordi han er handy og hadde løst problemet på null komma niks, eller Marvin Gaye som synger deilige tunes til heisen starter igjen.
 

Kanskje du også liker

Disse innleggene om Bli kjent med GetAccept

Hold deg oppdatert med GetAccept