Stäng 41% fler affärer innan sommaren

2016-jun-20

Read. 3 min.

Stäng 41% fler affärer innan sommaren

Så här stänger du fler affärer innan sommaren 

Inspirationstalaren Hasse Olsson gästbloggar om GetAccept och CRM systemet Lime Go i samband med att vi släpper en ny Lime Go integration

Vad gör dig till en bra säljare egentligen? Hur kan du stänga fler affärer snabbare? Finns det några genvägar?

Jag har i många år argumenterat för att det framförallt är hårt arbete och struktur som gör dig till en framgångsrik säljare. Det är fortfarande helt sant, och kommer inte att ändras under de kommande åren. Däremot finns det idag en hel del hjälpmedel som kan göra att det hårda arbetet ger ännu större effekt. Idag ska jag tipsa er som två produkter som underlättar mitt och många av minda kunders liv, och det hjälper oss att stänga fler affärer.

CRM-system och e-signering i symbios

I dagarna släpptes en [koppling: https://www.getaccept.com/integrations/limego.html] mellan de två verktyg jag och flera av mina kunder använder mest i vår vardag: CRM- & säljverktyget Lime Go och e-signeringsverktyget GetAccept. Behöver jag säga att jag efterfrågat kopplingen ett tag? Inte bara för att det sparar enormt mycket tid, utan för att jag vet att det kommer att öka antalet stängda affärer.

Ett effektivt arbetsflöde

Med Lime Go prospekterar du mer effektivt och har tillgång till alla Sveriges företag och beslutsfattare. Det är där jag driver affären från prospekt till vunnen affär. I GetAccept skickar jag förberedande dokument, offerter och avtal. Tidigare hoppade jag lite fram och tillbaka mellan Lime Go och GetAccept men nu fungerar de sömlöst tillsammans.

Självklart ser säljprocesser olika ut. Det fina med dessa verktyg är att du kan skapa de steg som är relevanta för er säljprocess och er kunds köpprocess. Nedan är ETT exempel på hur verktygen kan användas effektivt:

Jag börjar med att skapa ringlistor i Lime Go baserat på t.ex. företag som liknar en av mina bästa befintliga kunder. Eller kanske ska jag till Stockholm över dagen och vill passa på att träffa några bra bolag, över en viss omsättning och med ett visst antal anställda. Därefter börjar jag ringa.

När jag får napp skickar jag över material, ofta en presentation med lite av det vi talat om under samtalet. Jag markerar vem jag vill skicka dokumentet till och slussas med ett enkelt knapptryck från Lime Go till GetAccept för att slutföra utskicket.

Så fort jag får signaler från GetAccept att kunden varit aktiv i dokumentet ser jag vad i dokumentet de varit intresserad av och agerar på det. Om det visar sig att kunden inte öppnat dokumentet, låter jag GetAccept agerar automatiskt och först vid behov agerar jag själv. Kundbesök är nästa steg!

Efter att jag varit ute på kundbesök är det dags att skicka offert. På precis samma sätt som det tidigare dokumentet kan jag följa allt som händer direkt från Lime Go: har kunden öppnat, klickat eller kanske till och med skrivit under något? Det innebär att jag hela tiden har koll på hur het affären är och kan därmed värdera min pipe på ett korrekt sätt.

När kunden är redo att säga Ja gör vi det enkelt för alla parter att ingå ett avtal med hjälp av elektronisk signering (e-signering), direkt via GetAccept. Enkelt och uppskattat av alla parter!

Det lilla extra: en film kan öka din close rate med 41%

Det handlar ofta om att vara annorlunda och att bli ihågkommen. Jag har experimenterat en hel del sedan jag skaffade GetAccept och har insett att affärerna stängs snabbare när jag inkluderar en video tillsammans med offerten. Jag bad GetAccept kika på vad statistiken sa och efter en undersökning visade det sig att säljdokument där en personlig presentationsvideo infogats har 41% högre close rate. Intressant, eller hur?

Hårt arbete + smarta verktyg = fler stängda affärer

Så, kommer du per automatik att bli en bättre säljare med dessa två verktyg? Kommer du gå från 0 till 100? Nej, säljverktyg är aldrig en ”quick fix” för att ordna det som inte fungerar. Jag håller fast vid att framgångsfaktorn inom försäljning handlar om att arbeta hårt och strukturerat. Däremot är jag aldrig rädd för att testa verktyg som kan hjälpa mig att göra just detta, och dessutom få större effekt av varje timme jag lägger ner.

Vill du accelerera din försäljning, stänga mer innan semestern och kickstarta höstens försäljning? Då rekommenderar jag dig att testa dessa två produkter. Jag har fixat fram ett fint erbjudande till dig, så att du kan testa precis vad jag menar. Du har inget att förlora, bara en massa att vinna.

Erbjudande: Lime Go + GetAccept – Gratis under sommaren

Vi är övertygade om att du kan stänga ett par extra affärer innan semestern är här. Nu kan du få verktygen som kommer att hjälpa dig helt gratis under hela juli och augusti. Tänk vilket avslut på Q2, och start på Q3 du kan få! (Redan kund hos oss? Testa Lime Go sommaren ut!)

Start wowing buyers and hitting quotas now