Background_blog_getaccept_pink

Alfred Nyberg - Praktikanten The GetAccept Way

2018-okt-19 16:30:48

 

Sedan augusti 2018 har vi haft förmånen att ha Alfred Nyberg som ett stående inslag här på GetAccepts huvudkontor i Malmö. Alfred kom in till oss vi sin LiA-period (Lärande i Arbete) som är en obligatorisk del av den utbildning han läser på IHM Business School.

Mer än två månader har passerat sedan Alfred klev in på kontoret och började axla rollen som SDR (Sales Development Representative).

Hej Alfred. Hur har du egentligen haft det här på GetAccept?

Jag har haft det väldigt bra. Välkomnandet var varmt från första dagen och kompetensnivån på företaget är hög. Jag har samlat på mig massor med ny kunskap under min tid här och är otroligt tacksam över att just jag fått möjligheten att göra min praktik på GetAccept.

Vad har du fått göra?

Det jag suttit mest med är prospektering av kunder, mötesbokning och att skapa första steget i säljprocessen vilket passade perfekt då jag studerar B2B Sales på IHM. Jag har alltså fått vara med på uppstarter för nya kunder, fått en förståelse om hur allt görs från scratch, hur nya affärer byggs upp och hur relationer skapas. Det har varit en fördel att jag har fått jobba både självständigt och i team.

Vad tar du med dig som du inte trodde skulle vara en ny erfarenhet?

Jag känner jag att jag förstår säljbranschen på en helt annan nivå och på ett helt annat sätt efter de här månaderna. Det vi lärt oss i teorin i skolan fick jag faktiskt utöva i praktiken vilket var kul och lite skrämmande till en början. Jag gillar utmaningar och drivs av att utvecklas och samla ny kunskap och i det kompletterade GetAccept och jag varandra väldigt bra.

Vad var roligast under praktiken?

Alla möjligheter och att få vara delaktig i resan. När du tar första steget in i huvudkontoret på Södra Förstadsgatan så kan man redan där känna det i luften, ett hungrigt, innovativt och kärleksfullt företag, det gillar jag. GetAccept är ett företag som jag tror på och som skapar möjligheter åt företag att kunna förenkla säljprocesser och driva fler affärer i hamn.

Vilka 5 saker tar du med dig om GetAccept:

GetAccept är din bästa vän, för mig är det en självklarhet att vilja driva affärer snabbare och komma lättare till avslut.

Innebörden av en uppmuntrande kultur.

Genom att låta positiv feedback och uppmuntran bli en naturlig del av vardagen skapade det en känsla av att man var uppskattad och kom att känna ett större stöd från sina kollegor.

Lyssna.

Att lyssna är viktigt för en säljare, men ännu viktigare är att höra vad kunder eller potentiella kunder verkligen säger.

Benchmarking.

Underskatta inte benchmarking. När du träffar personer som visar sig vara en duktig säljare så studera dem och ta rygg på hur de jobbar. Det är ett bra sätt att höja din egen nivå.

Lär dig svaren.

Förbered dig på att kunden argumenterar när du försöker övertyga honom eller henne att köpa. Gå igenom vad en kund skulle kunna tänkas anmärka på när du säljer din tjänst eller produkt. Gör du det kan du låta betydligt mer övertygande, vilket i längden ger dig fler kunder.

Jag kommer se tillbaka på min tid här med glädje. Ni är ett underbart gäng med mycket energi. Fortsätt precis som ni gör - The GetAccept Way!

Vi tyckte Alfred var lite för bra för att släppa taget om och erbjöd honom en anpassad tjänst under skoltiden, vilket han tackade ja till.

 

Prenumerera på GetAccepts nyhetsbrev