Background_blog_getaccept_pink

3 Säljtips från en av våra kunder

Samir Smajic
2016-jan-14 10:47:24

En av våra kunder bloggar om hur han använder GetAccept för att stänge fler affärer mer effektivt.

"Säljverktyg som sparar mig tid – så jag kan äta lunch med mina kollegor." 

Läs vidare och bli inspirerad av Martins sätt att arbeta med GetAccept.

Martin_sales-669x272.jpg

Tips: Säljverktyg som sparar mig tid – så jag kan äta lunch med mina kollegor 

Om ni som jag läst Fredrik Eklunds bok ”Sälj”, så har ni säkert sett tipsen som låter; ”ät inte lunch med dina kollegor”, ”slösa inte bort din dyrbara säljtid”. Jag gillar mina kollegor och jag gillar mat, därför letar jag hela tiden efter vägar för att effektivisera mitt sälj, och optimera min tid på andra sätt. Och när jag hittar ett sådant sätt vill jag dela med mig.

Jag stötte för ett tag sedan på ett verktyg som heter GetAccept. Ett svenskt bolag med rötter i Lund. Det spar mig tid, ger mig bättre koll på affären och snabbar på avslutaprocessen. Hur då? Jo, i tre steg:

  1. Koll på om kunden spanat in min ”inför mötet”-presentation

När jag bokat in ett möte för att demonstrera ett av våra CRM-system ber jag alltid om att få skicka en förberedande presentation. En bra anledning till att be om kontaktuppgifter till de som ska medverka.

Med GetAccept skickar jag presentationen till alla och får direkt feedback på om de läst den, var i dokumentet de uppehållit sig längst och kanske viktigast: vem som inte öppnat den alls. Inför vårt möte vet jag vilka delar jag bör fokusera mest på, vilka som är mest pålästa och på vem jag bör fokusera största delen av min tid.

GetAccept_dokument.jpg
En tydlig vy ger mig insikter i hur motagarna att aggerar i dokumentet

  1. Har alla kollat offerten? Dvs. är affären het?

Mötet leder ofta till en offert, som innehåller allt från införandet av CRM-systemet till prisbilden. Genom att använda verktyget vet jag om de läst den och vad de läst. Om de inte öppnat dokumentet skickar GetAccept ut automatisk påminnelser och jag behöver inte jaga kunden varje dag.

Om offerten inte öppnas, trots påminnelser, får jag en ping från verktyget att jag måste agera. Är affären verkligen så het som jag trodde?

Med denna kunskap har jag flera gånger lyckats ha väldigt god tajming i mina uppföljningssamtal. T.ex. precis innan de ska in i budgetmötet eller ta beslut. Jag får då möjlighet att gå igenom offerten, svara på frågor igen och vara top-of-mind inför mötet.

  1. Snabbt och smidigt avslut – för alla parter

I verktyget finns även digital signering. Ingen mer väntan på fysiska dokument. Kunden kan enkelt signera via dator eller direkt i telefonen, oavsett om hen är i Ryssland eller i Smygehuk. Och som alla vi säljare vet – desto snabbare man får till signeringen, desto mindre risk för att affären drar ut på tiden...

Smygehuk Sveriges sydligaste belägna by

Screen_Shot_2016-01-14_at_12.20.56_AM.png
En översikt över alla mina säljdokument

En enkel summering...

Jag letar hela tiden efter verktyg som kan effektivisera och förenkla mitt sälj. Efter att ha testat GetAccept gör jag nu fler affärer och lägger mindre tid på varje affär, vilket gör att jag får tid över och kan äta lunch med mina kollegor. Mitt tips, testa GetAccept (gratis testperiod). Nu fortsätter jakten på ännu fler smarta säljverktyg!

Denna blogpost är skriven av Martin Norberg på Lundalogik AB.  

 

Prenumerera på GetAccepts nyhetsbrev